אבחון דימום איטי

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

22/05/2011 | 09:41 | מאת: לירון

שלום יש לי שאלה , איך ניתן לאבחן דימום איטי שלא מפסיק ונמשך ימים ? הרי סימני הלם מופיעים רק בדימום שהוא מסיבי, יהיה לחץ דם נמוך ודופק מהיר. אבל מה קורה אם הדימום (נאמר שיש קרע קטן בכבד) שלא גורם לדימום מסיבי אבל יש קרע קטן שמדמם באיטיות ולא מפסיק . איך ניתן יהיה לאבחן זאת ? מה יהיו התסמינים שיביאו לבירור ?

24/05/2011 | 21:04 | מאת: ד"ר מרב סלוטקי

רב הקרעים הקטנים בכבד מפסיקים לדמם שעות ספורות לאחר החבלה. דימום איטי יכל להיות כתוצאה לדוגמא מכיב תריסריון ואז יראו צואה בצבע שחור וכן בספירת הדם תהיה ירידה בהמוגלובין- אנמיה. אנמיה מלווה בחולשה כללית חוורון תחושת קור ודופק מהיר

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)