שאלה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

08/08/2010 | 01:44 | מאת: טל

אחותי צריכה להתחיל טיפול במבטרה משולב בchop(בהמטואונקולוגית - אשפוז יום) עקב הישנותה של NEL לימפומה בדרגה 3. ברקע, מאז ומתמיד סבלה מאלרגיות קשות. אנחנו מאוד לחוצים בעיקר מהמבטרה. הרופא שמטפל בה מתכוון לכסות אותה כנגד האלרגיות עם 2 אייסטון+ הידרו קורטיזון ופנרגן. האם הכיסוי הזה הוא אופטימאלי? באם בכל זאת תהיה לה תגובה אלרגית חריפה כגון: בצקת בכלי הנשימה (משהו שהיא כבר חוותה מס' פעמים בחייה) או חלילה הלם אלרגי, האם נשקפת לחייה סכנה? למרות שהיא נחשבת לפייטרית אמיתית, זה פעם ראשונה שאנו אחיותיה רואות שהיא מאוד לחוצה והיא אפילו ביקשה להתאשפז ללילה של הטיפול הראשון במבטרה (מה עוד שלמחרת בבוקר היא אמורה להתחיל את כל הסיפור מחדש עם הכימו...) הרופא שלה מסרב לאשפז אותה, אבל מצד שני לא ממש יוצא מגדרו להרגיע את חששותיה... אנא, עצתך. חייב להיות מישהו שירגיע אותה ואותנו.

08/08/2010 | 07:02 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

השאלה אמורה להיות מופנה לאונקולוג.

08/08/2010 | 13:04 | מאת: טל

האם לא אתם אלו שאמונים על מקרים של הלם אלרגי או בצקת בכלי הנשימה? מה אונקולוג יודע על הצלה במקרה חירום ?

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)