שלילת מפרצת

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

01/09/2005 | 23:56 | מאת: חי

שלום רב בשנת 2002 עברתי ct מוח עם חומר ניגוד בגלל כאבי ראש הבדיקה היתה תקינה. כיום יש לי מיחושי ראש משונים באים והולכים כבר חצי שנה ,שהחלו לאחר כאב ראש עז ביותר במהלך הסיום של יחסי מין הייתי אצל נוירולוג הבדיקה שלו היתה תקינה אבל הוא הציעה לעשות ct לשלילת מפרצת אבל שכחתי להגיד לו שעשיתי ct מוח בשנת 2002 רופא המשפחה טוען שמפרצת לא יכולה להתפתח בזמן קצר כזה (3 שנים) ואמר שהבדיקה מיותרת בגלל הקרינה ( בנוסף יש לי כיליה מתפקדת אחת ולא רצוי לקבל שוב חומר ניגוד) . האם יש סבירות גבוהה שאין מפרצת שכן לפי 3 שנים עשיתי בדיקת CT מוח עם חומר ניגוד והיא היתה תקינה? תודה רבה

04/09/2005 | 08:21 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

כאבי ראש באים וחולפים אינם תסמנים של מפרצת. הסבירות להופעת מפרצת אחרי שלוש שנים מ CT תקין הוא נמוך אבל קיים. הנושא של הקרינה קיים אבל באם יש מפרצת כדי מאד לדעת עליה לפני שהיא מתפוצצת.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)