נשיכת כלב

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

15/08/2005 | 07:36 | מאת: נט

בעלי ננשך היום בבוקר ע"י כלב של אחד השכנים ברחוב הסמוך. יש לו על הרגל סימן כחול-סגול בקוטר של כ-ס"מ וחצי. האם חייבים להכניס את הכלב להסגר או שמספיק לבקש לראות אישורים שהכלב מחוסן? אילו נזקים יכול לגרום הדימום הפנימי?

15/08/2005 | 11:35 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

באם הכלב מוכר ומחוסן אין צורך בהסגר. יש צורך בכל מקרה בקבלת חיסון נגד טטנוס. בהעיה העקרית מנשיכות זה זהומים

24/12/2005 | 21:22 | מאת: עינת

כלב הבית, פינצר מעורב, נשך היום את בני בן 11 חודש בלחי. הייתי במוקד רפואי ואמרו לי לחטא ומרוח פולידין ובנוסף לתת טיפות פניסטיל. בנוסף כיוון שבני עדיין לא מחוסן הורו לי לגשת מחר בבוקר לטיפת חלב לחיסון. במשך היום מרחתי שמן לבנדר ובערב המקום תנפח ונהיה חם. לבני אין חום. השאלה האם הנפיחות היא נורמלית אחרי נשיכה והאם אני יכולה לבקש לחסן רק טטנוס ולא חיסון משולש.

09/02/2006 | 19:34 | מאת: אמיל

שלום יש במד"א קורסים להגשת עזרה ראשונה(מע"ר...) האם יש קורסים להגשת עזרה ראשונה לבעלי חיים בישראל? אם כן אני מעוניין .והאם תוכל להסיג לי מספר של מדריכי קורסים מוכרים(שניתן לקבל תעודה כמו במד"א) אודה לך אם תענה לי בהקדם האפשרי.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)