לחץ דם נמוך

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

09/07/2005 | 16:17 | מאת: zehava

לחץ דם אינו בגדר הנורמה מזה שלושה ימים רופא משפחה קושר זאת לדלקת בסמפונות העליונות ולשיעול מטופלת בטבליות לשיעול קודיביס פעמיים ביום. ביום הראשון שהרגשתי זיעה קרה וחולשה ונמנום לציין שעדיין נמשכות התופעות הללו, הרופא מקשר לחץ דם נמוך בעקבות שלשול שטופל בטבליות אימודיום 6 ליום אחד, הוספתי מלח לאוכל וכן שתיתי קפה ובמדידה לחץ דם גם לאחר ארוחה היתה ירידה. ברשותי מכשיר לפרק היד למדידה, האם עליי לפנות על דעת עצמי בהקדם לבית חולים? ערכים 93/31 דופק 44 או 98/43דופק 51 כך הערכים ללא שינויים משמעותיים במדידה. בתודה על תשומת לבכם זהבה.

26/07/2005 | 09:04 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

אכן טבליות המכילות קודאין יכולות לגרום לירידה בלחץ דם. שישולים חריפים יכולים לגרום זאת אך אז ההיתי מצפה לדופק גבוה. בכל אופן עם התןפעה נמשכת יש לפנות לבדיקה רפואית

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)