חשיפה לאזבזט

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

01/04/2005 | 16:35 | מאת: שלוה

ביקרנו אני, בעלי ובתנו התינוקת בת השנה וחצי בחנות רהיטים. בחנות עבד חשמלאי וקדח לא רחוק מאיתנו ופתאום הוא אמר לבעל החנות שיש אזבזט בקיר בו הוא קדח ובעל החנות אישר זאת. הייתה רוח פרצים בחנות וחוששתני שנחשפנו כנראה לסיבי אזבזט. 1. האם אנו בסיכון למחלות ריאה או לסרטן כתוצאה מכך? 2. האם יש סיכון מוגבר לתינוקת? 3. מה ניתן לעשות עכשיו כדי לבדוק את הענין? ידוע לי שסרטן שנובע מחשיפה לאזבזט נוצר שנים רבות לאחר החשיפה. מה בכל זאת ניתן לעשות? תודה מראש על התשובות.

04/04/2005 | 16:08 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

חשיפה קצרה לאזבסט אינה גורמת לסרטן. גם חשיפה ממושכת לא גרמה לסרטן אלה למחלה שנקראת אזבסטוזיס שנגרמת עקב החשיפה הממושכת לאזבסט.

02/07/2006 | 19:08 | מאת: יגאל רבי

שלום, אני גר תחת גג אזבזט ביחידת דיור מזה 3 שנים. האם יש סכנה בדבר, למרות שיש תקרה אקוסטית מבפנים הביית למגן ? בתודה מראש,יגאל.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)