שאלה מעניינת.

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

25/08/2004 | 15:38 | מאת: החובש

נגיד שחובש (שעשה קורס צבאי- שבו לומדים גם להזריק ) יוצא באזרחות עם כמה חברים לטייל בנגב, במקום שהבית חולים הקרוב ביותר הוא במרחק 3 שעות נסיעה. נגיד ואותו חובש לוקח איתו פק"לי עירויי, ציוד חבישה וכו... ובנוסף גם לוקח איתו כמה תרופות כגון אדרנלין, מורפין, ואליום... האם אותו חובש יוכל במקרה חירום רציני לתת את התרופות לפצוע ב-ה ו ר א ת רופא? כלומר, האם רופא רשאי לאשר טלפונית מתן תרופות החייאה? תודה רבה.

26/08/2004 | 23:11 | מאת: מתנדב מד"א

אני לא יודע איך זה בצבא, אבל חובש לא יתן תרופות, בייחוד כמו אדרנלין (אתה לא יכול לאבחן ללא מוניטור).

27/08/2004 | 18:19 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

לחובש או לכל אדם במקצוע הרפואה מותר לעשות רק מה שהוא הוכשר והוסמך לעשות ולא מעבר לכך. כלומר לחובש צבאי אין אישור להזריק תרופות.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)