מספר שאלות בנושא קורונה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

08/11/2020 | 14:01 | מאת: אופיר

שלום דר ברשותך מספר שאלות. 1. לפני מספר חודשים הייתי במיון. כנראה חרדה. בדקו לי גזים בדם ויצאו כמה תוצאות חריגות: ph 7.321 po2 18.1 so2 21.7 שוחררתי בלי התייחסות לעניין זה. איני חולה במחלת ריאות ואין לי קשיי נשימה. איני יודע איזה דם לקחו, אני מניח ורידי, ובכל זאת התוצאות נראות לי מדאיגות בעיקר בהקשר של אם אחלה בנגיף הקורונה. הרי יש חשיבות משמעותית לגזים בדם. האם זה מדאיג בהקשר הנ"ל? 2. האם ויטמין די ברמה מוגברת מגדיל את תאי ace 2 בגוף? שמעתי רופא שמדבר על כך... המון תודה מראש.

08/11/2020 | 14:05 | מאת: אופיר

שכחתי להוסיף ששאר תוצאות בדיקת הגזים בדם היה בנורמה. pco2 52.6 Hc03 26.6 abe -0.4 לקטט מעט גבוה 2.47

מדובר בגזים ורידיים שכעת אין להם חשיבות. עצם היותך סובל ממחלת ריאתית כרונית מכניס אותך לקטגורית סיכון על כן יש לנקוט משנה זהירות. 2. לא יודע מה המננון, יש עדויות לכך שלויטמין D יש אפקט הגנה מסוים מפני קורונה וסיבוכיה. כל טוב

09/11/2020 | 08:39 | מאת: אופיר

איני מאובחן בשום מחלת ריאות. האם הבדיקות האלו מעידות שיש לי מחלה כזאת?

לא. כנראה שקראתי אני במקום איני. איתך הסליחה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)