הסכמה מדעת של מטופל

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

06/12/2019 | 13:05 | מאת: ל

מותר לאחות להרכיב לי עירוי נוזלים כשהיה ברור שאני לא מעוניינת? (בהתחלה סירבתי כמה פעמים לנוזלים (באתי בשביל משהו אחר).. והיא אמרה שהיא רוצה שאנסה לשתות.. הקאתי.. ביקשה שאשכב כמה דקות.. הכניסה מדחום, חיברה למד לחץ יסטורציה בלי לשאול אותי.. הדופק שלי היה מהיר.. ואז היא פשוט אמרה "אני מחברת אותך לנוזלים, בסדר?" אני לא זוכרת שעניתי.. ובלי לחכות לתשובה היא פשוט הלכה לרופא והביאה הפניה וחיברה אותי.. בלי לדבר הרבה.. לא היה לי כח אפילו להתווכח..).. אני שואלת מסקרנות האם זה לגיטימי לעשות את זה.. שורה תחתונה ובדיעבד העירוי אושש אותי ועזר לי כך שאני לא הולכת להתלונן.. להיפך, הייתי מיובשת ממש ולא קלטתי את זה.. בכל מקרה היא דקרה אותי 5 פעמים פלוס ממש שיחקה עם המחטים עד שמצאה וריד קטן בכף יד.. ועכשיו התחיל להיות לי כחול וזרמים בכף יד (הכחול הגיעה לעצם של הקמיצה).. הגיוני שאחרי שלושה ימים *מתחילה* המטומה וזרמים? מה עושים?

שלום, לגבי ההמטומה והזרמים, זה יעבור מעצמו תוך מספר ימים. לגבי ההסכמה מדעת, זה נושא מסובך, בדרך כלל העדר הבעת חוסר הסכמה ברור בפעולות "מינוריות" מתפרש כהסכמה. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)