מינוו תרופות גבוה בילד

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

05/11/2019 | 23:20 | מאת: עדי

שלום. בני בן 3.5. ברקע אנמיה ומטופל ב15 טיפות ברזל של טיפטיפות כל יום. היום נתתי לו 15 טיפות( לאחר שבוע שלא קיבל) ובנוסף קיבל 5 מל של ורמוקס( בשל חשד לתולעים) . את 2 התרופות קיבל על בטן ריקה( לא אכל 5 שעות לפני קבלת התרופות). פתאום נפל לי האסימון שזה יכול לגרום לנזק בכבד חס וחלילה? כתוב שתופעת לוואי של ורמוקס זה נזק לכבד..ועוד נתתי לו לפני זה את הברזל. חוששת מאד למה עלי לשים לב? איך יודעים אם חלילה יש פגיעה בכבד/ אנזימי כבד? תודה

הסבירות שנגרמה בעיה לכבד מאוד מאוד נמוכה. במידה והילד מרגיש בסדר לא צריך לעשות כלום.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)