שיעול יבש טורדני בהריון

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

20/10/2019 | 10:28 | מאת: אלמונית

שלום ד״ר. בשבוע 33+5 להריוני. כבר כחודש מופיע לי שיעול טורדני יבש. בדכ הייתי משתעלת אחרי אכילה או שתיה מסוימים כי זה היה מגרה לי את הגרון. עכשיו לעיתים משתעלת גם סתם. במהלך רוב ההריון יש לי דימום קל מהאף בקינוח. קמה בבוקר עם אף מעט סתום. הבנתי שתופעה זו תקינה להריון. היום כשהשתעלתי הרגשתי שיש לי מעט ליחה בגרון אז השתעלתי בכוונה כדי להוציאה. יצאה ליחה עם מעט דם. האם זה תקין השיעול הזה? כדאי לגשת לרופא? אין חום. תוצאות בדיקת מעבדה תקינות. לאחרונה היה לי וירוס אז עשיתי גם בדיקות דם.

20/10/2019 | 15:43 | מאת: אלמונית

נ.ב. אציין כי יש לי מאז השליש השלישי צרבות חזקות ואפילו חזרה של נוזלים לוושט, הרגשה כאילו המיצים של הקיבה עולים לי. ללא הקאה.

שלום, לפי התיאור הסבירות הכי גבוהה שזה שיעול משני לרפלוקס וצרבות, דבר שמוחמר בזמן הריון. הייתי מציע לך להתייעץ עם הרופא המטפל לצורך התחלת טיפול נוגד חומציות קיבה, כמו כן בדיקת נוגדנים לשעלת. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)