בדיקת דם אינסולין מעל הנורמה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

15/08/2019 | 01:19 | מאת: מוטי

שלום בשנות הארבעים, עושה בדיקות דם תקופתיות. בבדיקת דם האחרונה (כולסטרול כללי ורע יצא קצת מעל הטווח העליון של הנורמה, והופניתי לייעוץ תזונתי). רציתי לשאול לגבי אינסולין, פעם ראשונה שבהפניה לבדיקות הדם נכללה הבדיקה הזו (זה רופא חדש). יצא מעל הנורמה, ואלו התוצאות שקשורות לסוכר (בדיקת שתן תקינה, כ"כ יחס מיקרואלבומין קריאטנין, ושאר תפקודי כליות). GLUCOSE 89.00 (הטווח במעבדה 65-100) ALBUMIN/CREATINE RATIO-U 5.40 MG/G HB A1C(%) (לא נבדק השנה, אבל לאורך השנים זה נע סביב ה -5) INSULIN 27.60 UIU/ML (טווח מעבדה בין 2-20) מה המשמעות של הרמה המוגברת של אינסולין? (אציין שיש לי עודף משקל) ובמיוחד לאור זה שרמות גלוקוז בצום בטווח הנורמה, וכן סוכר תלת חודשי תקין לאורך השנים? יש לזה השלכות בריאותיות? והאם יש צורך להוריד את רמת האינסולין בדם? א"כ איך ניתן להוריד? סוכרת בוודאות אין? תודה רבה

השאלה צריכה להיות מופנית לרופא שביקש לכלול את הבדיקות בבדיקות הרגילות. השאלה רחוקה מאוד מתחום הפורום. מצטער.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)