מגע של דם של מישהו אחר עם דם שלי

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

12/08/2019 | 21:43 | מאת: דניאל

שלום דוקטור, נכנסתי לחניון בו בכניסה לוחצים על כפתור להוציא כרטיס תשלום, הכפתור היה מפלסטיק שבור , לאחר רבע שעה גיליתי שנחתכתי ממנו באצבע. אני מנחש שגם אלה שהיו לפני נחתכו. האם אני יכול לקבל מחלות כמו איידס , אם נכנס דם של מישהו אחר לאצבע שלי בדרך הזאת?

לא. הסיכוי הוא אפס.

13/08/2019 | 23:51 | מאת: דניאל

ממש תודה על התגובה והעזרה! מה עם מחלות אחרות כמו צהבת סי? וסתם לידע כללי למה הסיכוי אפס?

הוירוסים הללו לא יכולים להתקיים מחוץ לגוף האדם מעבר למשך זמן קצר ביותר. שנית, לצורך הדבקה יש צורך ב"כמןת" וירוסים משמעותית שלא קיימת בשריטות.

14/08/2019 | 16:08 | מאת: דניאל

תודה!!

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)