זריקה אפידורלית לכאבי גב למי שנוטל קומדין

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

23/09/2018 | 01:46 | מאת: אהוד

שלום בן 45, נוטל קומדין בגלל מסתם מלאכותי. בגלל כאבי גב חזקים מקבל פרקוסט ועוד משככי כאבים חזקים כבר תקופה. ברצוני לברר לגבי אפשרות לקבל זריקה אפידורלית בכדי לרדת במינון התרופות. הבנתי שיש בעיה עם הזרקה בזמן נטילת קומדין. מה האופציות שיש לבעלי מסתם מלאכותי שרוצים לקבל זריקות לכאבי הגב? האם יש טיפול חליפי בטוח (לא פחות מקומדין) שיאפשר לקבל במקביל גם את הזריקות או שיש בעיה עם כל סוגי מדללי הדם? תודה

עקב כך שמדובר בטיפול מדלל דם על רקע מסתם מוחלף, אתה זקוק לטיפול מדלל דם תמידי. כאשר הפרוצדורות הנחוצות הן מצילות חיים או איבר, ניתן להפסיק קומדין ולתת בתקופת הגישור הפרין ואז להפסיק למשך זמן קצר. לצורך הזרקה אפידורלית אינני בטוח שהתועלת עולה על הסיכון הקיים. מומלץ בכל מקרה להתייעץ עם רופא מומחה ברפואת כאב לגבי האופציה הזאת.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)