טרמדקס סוגים, זלדיאר ופרקוסט

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

21/05/2018 | 22:15 | מאת: עוז

שלום מדובר על כאב חזק בברך שכואב מאוד גם בזמן השינה. מה ההבדל בין טרדמקס 100 מ"ג רגיל ל - TRAMADEX OD באותו המינון. האם השחרור המושהה אומר שהשפעתו תהיה פחות אפקטיבית מאשר הטרמדקס הרגיל שהשפעתו היא לפחות זמן? ומה ההבדל בין טרמדקס 100 מ"ג, לזלדיאר, וכן לפרוקסט 5 מ"ג מבחינת ההשפעה? האם הטרמדקס במינון 100 מ"ג הוא הרבה יותר יעיל וחזק מאשר זלדיאר? ושאלה לסיום, האם בהכרח יש בעיה ליטול (באופן זמני כמובן) את התרופות הללו כשיש דום נשימה בשינה? איזו תרופה מהשלוש שציינתי לעיל הכי פחות בעייתית כשיש דום נשימה בשינה? כמובן שאין לי כוונה לקחת על דעת עצמי, השאלה היא בשביל להבין ולקבל רקע. תודה

בדרך כלל בטרמדקס יש ליטול שילוב בין מתן מושהה לבין טרמדקס רגיל לכאב מתפרץ. השחרור המושהה תפקידו להוריד את סף הכאב הכללי במהלך היום והטיפול בכאב מתפרץ על ידי תוספת של טרמדקס רגיל. לא אכנס להבדלים בין התרופות, זה לא הנושא לפורום זה. אין בעיה בנטילתן למי שיש דום נשימה בשינה כל עוד כמובן במינון המקובל. כל טוב.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)