תת פעילות בלוטת התריס שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

13/03/2018 | 19:41 | מאת: ניב

שנים סבלתי מתת פעילות בלוטת התריס, לא משהו דרסטי אבל התסמינים התחילו להפריע והרופא החליט שחייבים לטפל.. הוא רשם לי כדורי אלטרוקסין 50 ואמר לקחת כדור פעם ביומיים כי לא מדובר בירידה רצינית.. אחרי בדיקות דם חוזרת היה רק שיפור קל במצב והרופא אמר לקחת את הכדור על בסיס יומי . לצערי החלו להופיע תופעות לוואי בגלל תדירות לקיחת התרופה ביניהם לחץ בחזה וקשיי נשימה. אני חייב עזרה האם לחזור לכדור פעם ביומיים? בסופו של דבר הבלוטה תחזור לפעילות פשוט זה יקח יותר זמן או שחייב מינון גבוה יותר?

ניב שלום, לא נראה לי שהתופעות של לחץ החזה וקשיי נשימה קשורים לנטילה היומיומית של אלתרוקסין. בכל מקרה תעשה בדיקה חוזרת של התפקודים, במידה ותקינים יש לברר מקור אחר לתסמינים שציינת.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)