מרגישה שאין לי אוויר

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

04/03/2018 | 22:39 | מאת: נ

ערב טוב, בת 27. יש לי סינוס טכיקרדיה שלפעמים לא מפריע בכלל ולפעמים גורם לחולשה וסחרחורת... תמיד הדופק אצלי מעל 100.. כשאני מרגישה חולשה אז בכלל נמדד יותר מ 130 עד 165. זה בא ביחד עם לחץ דם גבולי עד גבוה.. בזמן האחרון אני מרגישה שבנוסף לדברים הרגילים קשה לי לנשום... אני מרגישה שאני נלחמת על אוויר ואני נחנקת. מאוד מלחיץ אותי. עשיתי אקו לב לפני שנתיים (בגלל הדופק המהיר)והיה תקין חוץ מהדופק המהיר. מה אפשר לעשות? תודה

נ שלום, הייתי מציע בשלב הזה לעבור בירור הורמונלי שיכלול בדיקות דם לרבות בדיקות לתפקוד בלוטת התריס, כמו כן בדיקות דם ושתן לצורך בדיקות הורמונליות של בלוטת האדרנל או בשמה העברי יותרת הכליה. כל טוב

05/03/2018 | 12:31 | מאת: נ

תודה. יש לי בעיות הורמונליות... אני במעקב אנדוקרינולוג בגלל ממקרואדנומה בהיפופיזה שמפרישה הורמונים. בלוטת התריס והכליה תקינים (אני עושה כל 3 חודשים בדיקת דם). גם היום היה לי התקף של קוצר נשימה... זה מלחיץ מאוד... האם זה נובע מהורמונים ועליי ללמוד לחיות עם זה? פשוט אני מרגישה מחנק ומצוקה נשימתית...

הכוונה היא לא תפקוד כלייתי אלא הורמונים של יותרת הכליה לשלילת אבחנות כגון פאוכרומוציטומה. בינתיים ניתן לשקול לאחר התייעצות עם רופא המשפחה להתחיל טיפול בחוסמי ביתא או טיפול הרגעתי לפחות בשעות הערב. ניכר שבכל זאת יש מרכיב של חרדה בתלונות.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)