כאבים חזקים בין הצלעות בעקבות שיעולים

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

23/09/2017 | 22:29 | מאת: רונית

שלום דוקטור, אני משתעלת כבר מעל שבועים שיעול יבש. ביומיים האחרונים התחילו לי כאבים חזקים בין הצלעות הימניות בעיקר בחלק הלטרלי והאחורי. הכאבים החמירו מאוד בשעות האחרונות, והאזור כולו כואב מאוד לא רק בזמן שיעול אלא גם במגע. אני נמצאת כרגע בטיול בחול, ורציתי לדעת האם ייתכן שמדובר בבעיה פנימית בריאות? או שזה רק שרירים תפוסים? והאם הבדיקה הרפואית יכולה לחכות כחמישה ימים עד לחזרתי לארץ? תודה רבה מראש

רונית שלום, קרוב לוודאי שזה כאבים של השרירים הבין צלעיים משנית לשיעול. בכל מקרה יש צורך בלענות על מספר שאלות: מתי הייתה הטיסה ומה אורכה? בת כמה את? האם מעשנת? נוטלת גלולות? יש חום? קוצר נשימה במנוחה? דופק מעל 100 במנוחה?

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)