דקירה מדג מושט קפוא

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

02/06/2017 | 21:27 | מאת: יפית

קניתי דג מושט אחרי נקיון הבאתי הביתה והקפאי אותו היום החצאית לבישול וראיתי שלא כלכך נקי ניקיתי אותו לתוך כדי נשרטי או מהסכין או מהגג. יש לי אודם קל ושמתי בצל זה שורף אבל לא יותר מזה. חתך קטן ולא עמוק. האם יש צורך למיון? אין לי חום . ואין נפיחות. לפחות עד לרגע זה 9 דיו אחרי

יפית שלום, דגים מושט עלולים להכיל בקשקשיהם את החיידק ויבריו וולניפיקוס, שעלול לגרום למחלה קשה ביותר במיוחד באנשים מחלות רקע מסוימות ומדוכאי חיסון אך גם בכלל האוכלוסיה. לציין שהחיידק רגיש לקור וסביר להניח שאם הדג הוקפא למשך יממה אז החיידק הומת. למרות זאת, יש לשים לב למצב האצבע ובכל סימן שלא נראה תקין, לפנות מיידית לחדר המיון ולהגיד שהיית במגע עם קשקשים של דג מושט. סימנים שיש לשים לב אליהם: המשכות כאבים עזים, נפיחות של האצבע, הופעת סימנים שחורים או שלפוחיות מקומיות, הופעת חום סיסטמי, בחילה או הקאות.

04/06/2017 | 19:20 | מאת: יפית

תודה על תשובתך המהירה. אכן עקבתי אחר האצבע. אין שינוי מיוחד פרט לאודם קטן במקום השריטה. יש כאבים אבל לא עזים. אבל כל היד כואבת לי. האם יש קשר? הכאב לא חזק במיוחד ולא ממוקד. אלא לאורך היד עד הכתף. תודה

לצערי לאחרונה היה לי עומס רב ולא יכולתי לענות בזמן. מקווה שהכל כבר מאחורייך והכל בסדר.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)