גורמים לעליה בהמטוקריט והמוגלובין

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

27/02/2017 | 01:35 | מאת: אהוד

שלום אדם עם עודף משקל, ייתכן וסובל מדום נשימה בשינה. כ"כ מטופל בטיפול הורמונלי של טסטוסטרון תחליפי. בבדיקות דם יש ערכים גבוהים של המוגלובין והמטוקריט. מאחר ושני הגורמים הנ"ל יכולים לגרום לעליה בהמוגלובין והמטוקריט, איך ניתן לדעת מה הסיבה לעליה? והאם דום נשימה בשינה מעלה את הערכים רק למשך זמן השינה והבוקר שלאחריו (ובעצם בבדיקת דם בשעות הצהרים/ערב התוצאות יהיו שונות), או שזה נשאר כך קבוע במשך היום ? ושאלה לסיום, מאחר וגם חוסר שתיה יכול להעלות את הכדוריות האדומות, האם במידה ומישהו ישתה הרבה, זה יוריד לו את הערכים גם אם הבעיה לא קשורה לשתיה, אלא לדום נשימה בשינה/טיפול בטסטוסטרון.

27/02/2017 | 12:03 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום אהוד אכן כל המצבים שתיארת יכולים לגרום לעלית המטוקריט. אינני יודעת לומר האם חלה המטוקריט בזמן השינה או בבוקר. לרוב התייבשות בינונית- קשה תגרום לעלית המטוקריט חשוב לעקוב אחר ספירת הדם ולהיבדק על ידי רופא המטולוג, גם לצורך שלילת פוליציתמיה ורה. ההמטולוג גם יחליט בהתאם למצבך ורמות ההמטוקריט האם יש צורך בטיפול. כמו כן מומלץ גם לבדוק רמת אריתרופואטין כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)