המטוקריט גבוה גם לאחר הפסקת טיפול בנבידו

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

17/01/2017 | 00:54 | מאת: יוני

שלום בן 42 מזה תקופה שיש לי המטוקריט גבוה בדם(הגיע גם ל- 55) ככל הנראה משני לטיפול בנבידו (זריקה לטיפול בחוסר טסטוסטרון) לפני כחודש וחצי נשלחתי על ידי המטולוגית לבצע הקזות דם במטרה להוריד לסביבות 50 עשיתי 3 הקזות (אחת לשבוע), ובבדיקת דם שלאחריה הגיע ל - 50.10. בדיקת דם לאחר 3 שבועות היה 51.80 בדיקת דם כעת לאחר שלושה שבועות נוספים- 53.50 העניין הוא שזה כבר היה אמור לרדת לבד, כי את הזריקה קיבלתי לפני 15 שבועות, והזריקה הזו בעלת פעילות של 12 שבועות, ואני לא מתכוון להמשיך בה. כך שלא מובן לי למה ההמטוקריט עדיין גבוה (ואף עלה קצת). האם יכול להיות שזה שיבש אצלי משהו במערכת הדם? מה ניתן לעשות/לבדוק? אציין שעשיתי לפני כמה חודשים בדיקה של המוטציה (ג'ק 2) והיה תקין. תודה

17/01/2017 | 07:53 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום יוני קיימות מס' סיבות משניות להמטוקריט גבוה כגון התייבשות, מחלות לב וריאה שמשפיעות על חימצון הדם ובעקבות כך ההמטוקריט עולה. לא ברור כעת מדוע ההמטוקריט עדיין מוגבר, האם נוקז מספיק דם? האם אכן השפעת נבידו פגה? כדאי לחזור ולהיוועץ עם ההמטולוג בנוגע להמשך בירור סיבות משניות. כל טוב

17/01/2017 | 23:26 | מאת: יוני

שלום עשיתי לפני כחודש חודשיים 3 הקזות, וזה הוריד לי את ההמטוקריט לרמה של 50, אז מאז זה עלה, אף שהפסקתי את הטיפול ההורמונלי. בעקרון הנבידו כבר אמור שלא להשפיע, כי טווח הפעילות שלו הוא 12 שבועות, ובדיקת הדם האחרונה נעשתה כ 15-16 שבועות מאז הזריקה האחרונה. לפני כמה חודשים הייתי אצל ההמטולוגית ונשלחתי לבצע בדיקה למוטציה ג'ק 2 ויצא תקין האם בדיקת רמת האריתרופויאטין רלוונטית במקרה שלי? זה יכול לתרום למשהו? תודה

18/01/2017 | 07:53 | מאת: ד"ר רוית רייטר

קרוב לוודאי שרמת האריתרופואטין שלך מעל הגבול העליון של הנורמה כאשר הרמה יכולה להיות גבוהה גם במקרה של בעיות כליה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)