כולסטרול גבוה ושומנים בדם

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

13/04/2010 | 22:02 | מאת: רותי

אני בת 34 תמיד הייתי בריאה, לפני חצי שנה עשיתי בדיקות דם והכל תקין מאוד. לפני חודש להפתעתי עשיתי בדיקות דם יצא לי כולסטרול הרע 223 הטוב 41.4 ושומנים בדם 511 שאר הבדיקות הכל בסדר גמור. אני מלפני חודש הורדתי 8 קג עשיתי 3 פעמים הלכה בשבוע ושמרתי טוב טוב. שאלתי היא כמה גרם של כולסטרול , ושומנים ,ופחמימות אני צריכה מכל אחד לאכול ביום כלומר כמה גרם של שומנים וכמה גרם של כולסטרול וכמה גרם של פחמימות ליום כדי שהשומנים בדם והכולסטרול ירדו לי. לתשובתך אודה, יום טוב. שכחתי לציין שאני לא מעשנת אף פעם ולא שותה.

19/04/2010 | 08:04 | מאת:

רותי שלום, אני שמחה לשמוע שהתחלת לשמור על בריאותך ואת מקפידה על תזונה נכונה ופעילות גופנית סדירה וקבועה. הקפידי על תזונה מאוזנת - 8 ק"ג בחודש זה קצב ירידה במשקל מהיר מדי. ערכי הכולסטרול שלך אכן גבוהים מאוד, כולסטרול רע, LDL, צריך להיות נמוך מ 100 (אצלך 223), כולסטרול טוב, HDL, צריך להיות גבוה מ 60 (אצלך 41.4), טריגליצרידים צרכים להיות נמוכים מ 150 (אצלך 511). התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. אני ממליצה לך לקבוע תור לדיאטנית (ניתן לעשות זאת גם דרך קופת חולים) או לנטורופתית אשר תסייע לך לבנות תפריט מסודר המתאים לצרכיך. קשה לי לומר לך כמה לאכול מכל אבות המזון כיוון שאני לא יודעת מה גובהך, מה משקלך, היסטוריה רפואית, נטילת תרופות ועוד. אשמח להמליץ לך על תוספי תזונה שיסייעו לך להוריד את ערכי הכולסטרול אך לשם כך אבקש לדעת האם את נוטלת תרופות כלשהן? והאם את סובלת מבעיה בריאותית נוספת? בריאות שלמה ושבוע טוב, הדר

26/04/2010 | 21:55 | מאת: ליאת

מומלץ מאוד גם שיהיה לך מכשיר לבדיקת כולסטרול בבית, אני ממליצה על הקרדיוצ'ק- תוכלי לבדוק את רמת השפור במצבך- בכל עת שתחפצי ליאת