פוליקוסנול

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

16/03/2010 | 10:01 | מאת: ירון

שלום, אפשר לקבל הסבר ,בשפה פשוטה, מהו בעצם הרכיב הזה? זה אלכוהול? על מה מדובר? האם יש נזק? למי אסור לקחת? והאם מותר לקחת למניעה?

18/03/2010 | 08:42 | מאת:

ירון שלום, פוליקוסנול מופק מתערובת של תרכובות אלכוהול ארוכות שרשרת, מתוכן 85% תערובת כהלים אליפטיים, המצויות באופן טבעי בקנה סוכר. לפוליקסנול השפעה ישירה על תאי הכבד האחראיים על ייצור הכולסטרול. בתהליך הארוך של ייצור הכולסטרול בתאי כבד ישנם מספר שלבים קריטיים. אחד מהם הוא מעבר מחומר בשם אצטיל CoA לחומצה מ?ואלונית. השלב הבא המתווך על ידי האנזים HMG-CoA reductase * )המעוכב על ידי תרופות ממשפחת הסטטינים( הוא מעבר מחומצה מ?ואלונית לכולסטרול עצמו. הפוליקוסנול מתערב בשלב הראשון של מעבר אצטיל CoA לחומצה מ?ואלונית ובכך פוליקוסנול מפחית סינתזת כולסטרול ומעכב באופן בלתי ישיר את ביטוי האנזים .HMG-CoA reductase יתרונו המובהק של פוליקוסנול מול תרופות ממשפחת הסטטינים הוא שבניגוד להם, הפוליקוסנול משולל תופעות לוואי לחלוטין ואינו מעלה את רמת אנזימי הכבד או את רמת האנזים קראטין קינאז ) CPK (, מאחר ואינו מעכב ישיר של האנזים( HMG-CoA reductase). בשפה הפשוטה, פוליקסנול עובד על תאי הכבד בדומה לתרופות הסטטיניות והוא מעכב שלב אחר בתהליך ייצור הכולסטרול בכבד ולכן לא גורם לתופעות לוואי ועל כן בהחלט מומלץ ליטול אותו לטיפול ולמניעה של כולסטרול גבוה. פוליקוסנול אינו מומלץ עבור אנשים הנוטלים ל-דופה, קומדין ותרופות ממשפחת NSAIDs הכוללות: Aspirin, Indomed, Adex, Nurofen, Etopan, Point, Naxyn, Voltren. אשמח להשיב על כל שאלה נוספת, בריאות שלמה וסוף שבוע נעים, הדר