קקאו - בריא ללב?

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

07/03/2010 | 20:58 | מאת: דדי

האם משקה קקאו בריא לעורקי לב? מה אחוז השומן הרווי? האם משפיע על הכולסטרול? האם מומלץ עם חלב רגיל או חלב סויה? איך בוחרים קקאו איכותי?

10/03/2010 | 15:47 | מאת:

דדי שלום, 100 גרם אבקת קקאו מכילה: 222 קלוריות, 18.1 גרם חלבון, 13.1 גרם שומן, 50 גרם פחמימות, 111 גרם סידן, 15.5 גרם ברזל, 2509 מ"ג אשלגן, 62% חומצות שומן רוויות, 3% חומצות שומן רב בלתי רוויות, 35% חומצות שומן חד בלתי רוויות. הקקאו עצמו נחשב כבריא והינו נוגד חמצון רב עוצמה המחזק את מערכת החיסון. אך שתית משקה קקאו (שוקו) באופן קבוע אינה בריאה כי היא עשירה בקלוריות. לגבי צריכת החלב הדעות חלוקות ואני מאמינה שיש להמעיט ככל שניתן במוצרי חלב פרה כיוון שהם מכילים כמויות גדולות של זרחן המפריע לספיגת הסידן ותהליך הפיסטור של החלב הופך חלק מהסידן לבלתי זמין. חלב הפרה נחשב כאלרגן (גורם לאלרגיה) ורוב האוכלוסייה הבוגרת לא מעכלת אותו כראוי. החלב גורם להרבה אנשים כאבי בטן, גזים, התנפחויות ושלשולים, בנוסף החלב גורם לעודף ליחה בגוף שיכולה להוביל לנזלת, סינוסיטיס, ברונכיטיס ועוד. כמו כן, חלב הפרה מכיל הורמונים של הפרה עצמה וגם כאלו המוזרקים לה שעלולים לחדור לגוף האדם ומשנים את מאזן ההורמונים התקין בגופנו. התומכים בצריכת חלב מאמינים שניתן לקבל כמות גדולה של סידן וחלבון מהחלב ולכן חשוב לצרוך ממנו. כמות סידן וחלבון גדולה לא פחות ניתן למצוא גם בטחינה, שקדים, סרדינים ותרד. ניתן להחליף את חלב הפרה בחלב עיזים, חלב סויה וחלב אורז. על מנת לקנות קקאו איכותי אני ממליצה לך לגשת לחנות הטבע הקרובה לביתך ולהתייעץ עם העובדים בחנות בקשר למגוון הסוגים הקיימים. בריאות שלמה, הדר