שוקולד ללא סוכר

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

02/02/2009 | 21:25 | מאת: מיטל

אם רמות הכולסטרול והטרגיליצרידים גבוהות ואני חולת סוכרת, מהי הכמות שאוכל לאכול שוקולד ללא סוכר, וגם אז האם זהו תחליף למנת פרי?

04/02/2009 | 17:04 | מאת:

מיטל שלום, שמירה על אורח חיים בריא הינו צעד חשוב ביותר לשמירה על רמות הסוכר ושומני הדם. משום כך חשוב להקפיד על תזונה העשירה בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם) ולהימנע משומנים מן החי (למשל כבד, גבינות צהובות). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט), חשוב מאוד להימנע מסוכרים, מתוקים, פיצוחים ומטוגנים למיניהם. יש להעדיף צריכת פחמימות מורכבות (קמח מלא, אורז מלא, קינואה, כוסמת וכו' ) על פני פחמימות פשוטות (אורז לבן, קמח לבן) מהסיבה שפחמימות מורכבות הן בעלות אינדקס גליקמי נמוך יותר (אינדקס גליקמי הוא המהירות בה עולה רמות הסוכר בדם). מזון בעל אינדקס גליקמי נמוך גורם לעליה איטית של הסוכר בדם ולתחושת שובע הנמשכת זמן רב.. מזון בעל אינדקס גליקמי גבוה גורם לעליה חדה ברמת הסוכר בדם. לקבלת תפריט אישי ומסודר אשר יסייע להורדת רמות שומני הדם ולקבלת רשימת מזונת בעלי אינדקס גליקמי נמוך , ולקביעת כמות השוקולד או הפרי המומלצת ביום, ניתן לפנות לדיאטנית דרך קופת חולים. כמו כן, מומלץ לבצע פעילות גופנית באופן סדיר לפחות 4 פעמים בשבוע ולשתות הרבה מים. אשמח להמליץ על תוספי תזונה שיכולים לסייע לך. על מנת שאוכל לעשות זאת אבקש לדעת מהו גילך? האם את סובלת מבעיות בריאותיות נוספות? והאם את נוטל תרופות או תוספי תזונה כלשהם? הרבה בריאות, הדר

04/02/2009 | 18:56 | מאת: מיטל

תודה הדר על התשובה המפורטת. מדובר באימי, היא בת 65 היא היתה אצל דיאטנית שנתנה לה תפריט אך לגבי דברים מתוקים ללא סוכר היא לא ציינה לה ולפעמים אימי רוצה דבר מתוק, היא שאלה אם היא תוכל לאכול מדי פעם שוקולד ללא סוכר.אימי עברה צינתור ויש לה בעיות לב. כמו כן האם גרגירי חומוס זה בסדר, והאם פיסטוק בונדוק וקשיו לא קלוי זה בסדר? אימי נוטלת תרופות ללב וגם SLOW FE SIMVACOR ENALADEX DILITAM 120SR GLUCOPHAGE MONOCORD ECOPRIN כמו כן קראתי שכורכום טוב לחולי סוכראבל זה מתנגש עם תרופות מסוימות, האם תוכלי להגיד לי אם זה מתנגש עם התרופות הנ"ל? ולגביי יש לי רמות גבוהות של כולסטרול וטריגלצרידים, הסוכר בסדר, אני בת 33, מאז גיל 18 יש לי רמות גבוהות, טופלתי אצל דיאטנית, אני יודעת מה מותר מה אסור, אך זה קשה, אני לוקחת תוספים כמו אומגה 3 , 2 כדורים ביום מסוג תרי אומגה סופר של תרימה, ולציטין 2 כדורים, הרמות מגיעות ל HDL 60 LDL 97.2 כלומר 172.5 כולסטרול טרגליצרידים 69 סוכר 84 בנתיים הרופאה לא נותנת לי תרופה לכולסטרול. אני מתעמלת 2-3 ביום ולא ממש מקפידה בנושא התזונה אבל גם לא חורגת.