כולסטרול גבוה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

23/01/2010 | 21:54 | מאת: קטי

שלום רב. רמת הכולסטרול הרע - 240 הטוב- 40 טריגלצרידים גבוהים. כמו כן אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס (מקבלת אלטרוקסין) , מה ששולל את הטיפול ב- גוגול פיפיד לצערי. אבקש המלצה לטיפול בהורדת הכולסטרול. אני נוטלת סימבקור 20 והתרופה לא עוזרת כלל. המשקל שלי בסדר, התזונה גם בסדר. ברצוני להפסיק את הסימבקור ולעבור לדברים טיביעים, תוספי מזון, ויטמינים וכ"ו. אנא יעוצכם והמלצתכם. תודה מראש קטי

24/01/2010 | 14:32 | מאת:

קטי שלום, אני שמחה לשמוע שאת שומרת על תזונה נכונה ועל משקל גוף תקין. הכולסטרול בדמך אכן גבוה מאוד. כולסטרול גבוה יכול לנבוע כתוצאה מפעילות לא מאוזנת של בלוטת התריס. האם הבלוטה שלך מאוזנת על ידי הטיפול באלתרוקסין? לא ציינת דבר לגבי פעילות גופנית. פעילות זו נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה למשל, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכל פעם. תוספי התזונה עליהם אני ממליצה לך הם: • NFN – Non Flesh Niacin של חברת "סופהרב" זהו ניאצין (ויטמין B3) ללא תופעות בעירה, NFN מסייע להורדת ערכי הכולסטרול הרע ולהעלאת הכולסטרול הטוב.מחקרים אחרונים מעידים על כך שניאצין מסיע להוריד את ערכי הכולסטרול אפילו טוב יותר מהתרופות הסטטיניות. יש ליטול 3 כמוסות ביום עם הארוחות. לקריאה על NFN: http://www.supherb.co.il/?CategoryID=206&ArticleID=191&sng=1 • תוסף תזונה נוסף עליו אני ממליצה הוא "ליטרופ" (ליפוטרופיק פאקטור) של חברת "סולגאר" - מסייע להגברת מסיסות הכולסטרול (פעולה המצמצמת יכולת כולסטרול לשקוע בכלי הדם ובכך מקטינה את התפתחות התהליכים הטרשתיים). יש ליטול 3 טבליות ביום עם הארוחות. לקריאה על ליטרופ: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=241&ArticleID=398&sng=1 • כמו כן, יש ליטול אומגה 3 "950", פעמיים ביום עם הארוחות. זהו תוסף תזונה המכיל מינונים גבוהים מהרגיל של אומגה 3 (950 מ"ג) המסייעים להוריד את ערכי הטריגליצרידים ולשמור על הלב ועל כלי הדם. לקריאה על אומגה "950": http://www.solgar.co.il/?CategoryID=253&ArticleID=423&sng=1 אנא, הקפידי על נטילת התוספים במינונים אלו למשך 3 חודשים ואז עשי בדיקת דם חוזרת ותוכלי לרדת במינונים. חשוב לי להדגיש שיש להפריד מרחק של שעתיים בין נטילת תוספי תזונה טבעיים (אומגה 3, ליטרופ, NFN) לבין נטילת תרופות כימיות (אלתרוקסין, סימבקור). בריאות שלמה ושבוע מעולה, הדר