טיגון בשמן זית
דיון מתוך פורום כולסטרול ותוספי תזונה
שלום לך האם תוכלי לענות על הויכוחים המשפחתייים שלנו בנוגע לטיגון בשמן זית: בריא יותר משמן קנולה או מזיק יותר? תודה
אלי שלום, בטיגון לא עמוק (למשל חביתה) מומלץ להשתמש בשמן זית. בטיגון עמוק (למשל צ'יפס) מומלץ להשתמש בשמן קנולה. שמן זית מסווג כשומן חד בלתי רווי מסוג אומגה 9 (חומצה אולאית). בכבישה קרה הוא בעל נקודת עישון נמוכה למדי, פחות מ 150 מעלות צלזיוס כך שהוא מתאים יותר לסלטים ולטיגון קל בלבד. בטמפרטורה גבוה הוא מתחמצן (טיגון עמוק). השמן הטוב ביותר הינו שמן זית כתית מעולה עם חמיצות של עד 0.8% בכבישה קרה. שמן קנולה גם הוא מסווג כשומן חד בלתי רווי העשיר באומגה 9. כמות השומן הרווי בשמן קנולה היא גבוה בהרבה משמן הזית.הוא מופק מצמח הלפתית המכיל חומצה ארוסית שעלולה לגרום לפגיעה בשריר הלב אבל הלפתית עוברת שינוי גנטי ומכילה מעט חומצה ארוסית אם בכלל. יש הטוענים ששינוי גנטי של השמן אינו רעיון טוב כאשר יש בשוק שמנים רבים בצורתם הטבעית. שמן קנולה יכול לעמוד בטמפרטורות גבוהות עד 215 מעלות צלזיוס. מקווה שסייעתי לפיתרון הוויכוח, בריאות שלמה, הדר