חומצה פולית

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

21/11/2009 | 01:22 | מאת: יאיר

שלום, אני בן 42 גובה 183 ס"מ משקל 87 קג ובבדיקת דם בקופ"ח מכבי הערכים של החומצה הפולית הם גבוליים:4.8 ng\ml האם תוכלי להסביר לי איך אפשר להעלות את רמת החומצה בגוף, אני גם הבנתי שאם מתכננים להביא ילד לעולם רצוי שהרמה של החומצה בגוף תהיה גבוהה, האם זה נכון?

24/11/2009 | 14:27 | מאת:

יאיר שלום, על מנת להעלות את ערכי החומצה הפולית ניתן ליטול תוסף תזונה המכיל חומצה פולית במינון של 800 מק"ג, טבלית אחת ביום עם הארוחה. מחקר מראה שגם גברים, כמו הנשים, צריכים להקפיד על צריכת חומצה פולית לפני ההריון. נמצא שבזרעים של גברים שיש להם חסרים של חומצה פולית ישנה שכיחות גבוהה יחסית לשיבושים גנטיים, שעלולים לגרום למחלות שונות. חומצה פולית חשובה מאוד בגופה של האישה המתכננת הריון או נמצאת בהריון כיוון שרמה תקינה מסייעת למנוע מומים בעובר. לקריאה על חומצה פולית: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=236&ArticleID=369 בריאות שלמה, הדר