השום והכולסטרול

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

23/08/2009 | 12:26 | מאת: דודי

23.8.09 ראשית,מודה לך מאד על התשובה המפורטת בנושא הכולסטרול והפוליקוסנול! אני פונה אליך בנושא השום,שאותו אני צורך באופן קבוע כשש שנים ,בצורת מיצוי .(צורת ההכנה חשובה לשאלות שלי)-היצור הוא עצמי,ואין במיצוי הזה אלא שום ואלכוהול( חוזק :45% ).השום נקצץ ונמהל באלכוהול, בכמויות שוות בערך.ולאחר כשבועיים,אני מסנן וסוחט את השום. .בשלש השנים האחרונות,למשל,צרכתי 6 ליטר של מיצוי ,שהוכן מ4 ק"ג שום+כ4.5 ליטר אלכוהול. ושאלותי-לבטי-חששותי נובעים מהכמות שנראית לי, לכאורה, גדולה. טכנולוג מזון בחברה שמיצרת מוצרים משום (פאולו זליגמן), כותב באתר החברה שמיצוי זה, המכונה "טיפות שום בודהיסטיות", נלקח לצרכים טיפוליים למשך שבועיים בלבד(ס"ה:200cc )ואם יש צורך בטיפול נוסף יש לחזור עליו רק אחרי הפסקה של חמש שנים!!! פניתי גם אל מר טל לביא, מהאגף לרוקחות במשרד הבריאות.הוא לא כל כך התרגש מכמויות השום.(האלכוהול בכלל לא עשה עליו רושם)ולשאלתי:האם יכולים להיות נזקים מצטברים בגוף,נוסף לתועלת הרבה שאני מפיק ממנו,ענה לי שמחקרים על הצטברויות נזקים, לא נעשים על פני תקופה כל כך ארוכה(9 שנים),אלא בודקים השפעה של מספר חדשים עד חצי שנה ולכן אינו יכול לתת לי תשובה חד משמעית.הוא גם הוסיף,שגם אנו אוכלים שן שום או שתים במכה אחת ביום.אבל השאלה שלי היא לגבי הצריכה היומיומית של 100 טיפות( 10cc)בכל יום ולאחריהן :כף שמן זית ולימון סחוט. המדובר הוא בכ -1,300 שיני שום בינוניות בתוך אלכוהול...במשך 3 שנים. אני כבן 60.בריא בדרך כלל.מאז השימוש במיצוי הנ"ל נעלמו כלא היו השפעות,דלקות הגרון,החום ובעיות של עיכול. התרגלתי לשיקוי הזה,וחוץ מהריח, שהאנשים סביבי לא נהנים ממנו,בלשון המעטה,אין כל סימנים שיצביעו על נזקים.כמובן שלא עברתי שום בדיקות מיוחדות לצורך הזה דווקא. מצפה לתשובתך,שתסיר ממני לבטים ודאגה. דודי, אימייל: [email protected]

24/08/2009 | 14:23 | מאת:

דודי שלום, לא ידוע לי על מקרים של הגבלת המינון של שום אשר מתקבל מהתזונה/ מטינקטורה אלא במקרים של כיבים ובעיות עיכול שונות. השום אכן בריא מאוד. הוא חריף ואפילו מסריח אך עם זאת - בעל תכונות מצוינות! השום הוא נוגד חמצון רב עצמה בעל פעילות נוגדת דלקת. הוא יעיל לאיזון לחץ הדם, הפחתת רמות של גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים ומסייע בהעלאת הכולסטרול הטוב. בנוסף מונע השום הצמדות של טסיות דם, מעודד פירוק קרישי דם – שומר על זרימת דם תקינה ובזכות פעילותו כחומר אנטיביוטי טבעי מחזק את מערכת החיסון. ניתן להוסיף שום טרי לתזונה: החומר הפעיל בשום (Allicin) האחראי לתכונותיו המיוחדות , משתחרר כאשר חותכים או מועכים את השום. מי שלא אוהב את הטעם או הריח יכול ליטול את השום כתוסף תזונה. אני ממליצה על 2 כמוסות של שום ביום, עם הארוחות. (הנוטלים תרופות לדילול דם יש להיוועץ ברופא לפני השימוש). לקריאה נרחבת על שום אורגני: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=241&ArticleID=412&sng=1 בריאות שלמה, הדר