RED YEAST RICE

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

14/08/2009 | 15:18 | מאת: יובל

הי הדר, אני בן 36 אני סובל מכולסטרול גבוהה מגיל צעיר שנובע מגניטיקה (שני ההורים שלי סובלים מכך ומטופלים בתרופות שונות ) אני חיי אורך חיים בריא שכולל ספורט כפעמים שלוש בשבוע) ותזונה בריאה שכוללת שיבולת שועול אורז מלא וקמח מלא ודגים. אך למרות זאת ערכי הכולסטרול שלי גבוהים ועפ"י רופא המשפחה אני צריך להתחיל לקחת תרופות .אני מחפש פתרונו טבעיים להורדת הערכים וקראתי במספר מקומות של תוספ מזון שנקרא RED YEAST RICE או בעברית אורז שמרים אדום שעוזר בצורה טובה להורדת ערכי הכולסטרול. אך לא מצאתי מקום שאפשר לקנות את תוסף המזון הזה בארץ כמה שאלות בנושא האם את מכירה מקום שאפשר לקנות את אורז שמרים אדום? האם צריך לצרוך אותו עם CoQ10? מה המינונים שצורכים את אורז שמרים אדום? האם יש לו תופעות לוואי והאם יש איזה סיכון בצריכה שלו? אודה לתשותבך יובל

16/08/2009 | 16:56 | מאת:

יובל שלום, אני שמחה לשמוע שאתה שומר על בריאותך ומקפיד על אורח חיים בריא וספורטיבי ופונה למציאת פתרונות טבעיים. אני בהחלט ממליצה לך לנסות תחילה להוריד את רמות הכולסטרול באמצעות שימוש בתוספי תזונה טבעיים, שאינם גורמים לתופעות לוואי, לפני שאתה מתחיל טיפול תרופתי – כימי. הטיפול התרופתי הכימי להורדת כולסטרול כולל בדרך כלל תרופות ממשפחת הסטטינים המורידות את רמות הכולסטרול ביעילות אך בד בבד יכולות לגרום גם לתופעות לוואי הכוללות כאבי שרירים, חולשת שרירים ועייפות ולכן לפני שפונים לפתרון כזה עדיף לנסות להפחית את הכולסטרול ע"י תוספי תזונה ואורח חיים בריא. RED YEAST RICE הינו תוסף תזונה העובד בדומה לתרופות ממשפחת הסטטינים על הורדת הכולסטרול על ידי עיכוב ייצור הכולסטרול בכבד. אין לי ניסיון טיפולי עם מוצר זה ועל כן איני יכולה לספר על יעילותו או האם גורם לתופעות לוואי כלשהן. אינני יודעת האם ניתן לקנות אותו בארץ. כיוון שמוצר זה עובד בדומה לתרופות ממשפחת הסטטינים אני מאמינה שיש ליטול Q10 במקביל. אשמח להמליץ לך על תוספי תזונה טבעיים המסיעים להורדת הכולסטרול אך לשם כך אבקש לדעת מהן רמות הכולסטרול בדמך? האם אתה נוטל תרופות כלשהן? והאם אתה סובל מבעיה בריאותית נוספת? לקריאת מאמר על כולסטרול: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=688 הרבה בריאות, הדר