האם אפשר לקבל Q 10 מהמזון?

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

19/07/2009 | 22:58 | מאת: A

אם כן, באילו מזונות הוא נמצא וכמה צריך לצרוך מהם כדי לקבל 100 מ"ג ביום? (אני מטופל בסטטין ובינתיים ללא בעיות).

20/07/2009 | 15:20 | מאת:

שלום A, ניתן לקבל קואנזים Q10 מהמזון בעיקר ממוצרי בשר. המזונות העשירים ביותר ב Q10 הם: לב בקר, סרדינים, אנשובי, מקרל, סלמון, ברוקולי, תרד ואגוזים, אך הזמינות הביולוגית של Q10 הנספג מהמזון איננה גבוהה (פחותה מ 10%), כך שבכדי ליצור השפעה רפואית משמעותית דרושה תוספת חיצונית שלו במינון הולם, כלומר יש לקבלו מתוסף תזונה. חשוב לי להדגיש שיש חשיבות מאוד גדולה לנטילת Q10 גם למי שאינו סובל עדיין מתופעות לוואי של התרופות הסטטיניות. קואנזים Q10 הינו נוגד חימצון רב עוצמה המסייע לשמור על הלב וכלי הדם, איזון לחץ הדם, מתן אנרגיה וכמובן מניעת תופעות הלוואי של הסטטינים. אשמח להמליץ לך על מינון Q10 המתאים עבורך אך לשם כך אבקש לדעת מהו גילך? מה המינון של הסטטינים אותו אתה נוטל? והאם אתה נוטל תרופות נוספות או סובל מבעיה בריאותית נוספת? לקריאה על קואנזים Q10: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=819 הרבה בריאות, הדר