Q10 ונדודי שינה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

06/04/2009 | 07:56 | מאת: ברוריה

שלום אני נמצאת בטרום גיל המעבר וסובלת מנדודי שינה (חלקם מלווים בגלי חום קטנים וחלקם לא). התחלתי לקחת Q10 במינון של 60 מ"ג, לפני שבוע, פעם ביום כיון שאני משתמשת בלפיטור 10 מ"ג ויש לי כאבי שרירים. במקביל גברה תופעת נדודי השינה, האם יש לזה קשר ל-Q10 שהוא שעובד על מנגנון האנרגיה בגוף? האם זמן נטילת הכמוסה משפיע על כך? או??. תודה וחג שמח

06/04/2009 | 16:59 | מאת:

ברוריה שלום, אני שמחה לשמוע שאת דואגת לבריאותך ובמקביל לנטילת ליפיטור את נוטלת Q10. התשובה היא כן. קואנזים Q10 הוא בעל אפקט מעורר מכיוון שהוא משתתף בתהליך יצירת אנרגיה בתאים ועל כן לא מומלץ ליטול אותו בערב לפני השינה אלא בשעות היום עם הארוחה. בנוסף, אני ממליצה לך ליטול תוסף תזונה שנקרא קוהוש שחור המסייע לטיפול בתופעות גיל המעבר ובפרט בגלי חום והסדרת המחזור. יש ליטול 2 כמוסות ביום עם הארוחות. לקריאה על Q10: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=817 לקריאה על קוהוש שחור: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=179&ArticleID=264&sng=1 הרבה בריאות וחג שמח, הדר