שומנים בדם

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

31/12/2008 | 13:18 | מאת: דודי

שלום, האם ה-Q10 מוריד את כמות השומנים בדם ? עדכנו אותי. אלי.

01/01/2009 | 13:42 | מאת:

דודי שלום, קואנזים Q10 הינו תוסף תזונה מצוין לשמירה על בריאות הלב וכלי הדם אך הוא אינו מפחית את רמות השומנים בדם. עם זאת, רמות גבוהות של שומנים בדם שאינן מטופלות מהוות גורם סיכון להתפתחות מחלות לב וכלי-דם. על מנת להפחית את רמות שומני הדם הגבוהות חשוב להקפיד על פעילות גופנית מסודרת, על תזונה עשירה בסיבים תזונתיים (פסיליום, ירקות ודגנים מלאים ), לצמצם עד כמה שניתן צריכת סוכרים ופחמימות פשוטות (קמח לבן, אורז לבן, דברי מתיקה), להימנע מצריכה מוגברת של מזון עתיר שומנים מהחי וכמובן לשמור על משקל תקין. ישנם תוספי-תזונה רבים המסייעים להורדת רמות גבוהות של שומנים בדם. בכדי שאוכל להמליץ על התוספים המתאימים עבורך אני זקוקה ליותר פרטים כגון: מהו גילך?, האם אתה נוטל תרופות או תוספי-תזונה כלשהם באופן קבוע? האם סובל מבעיה בריאותית נוספת כלשהי? מהן רמות הכולסטרול והטריגליצרידים בדמך? לקריאת מאמר מקצועי על קואנזים :Q10 http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=817 לקריאת מאמר מקצועי על כולסטרול: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=688 הרבה בריאות, הדר.