לחם לבן

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

16/10/2012 | 19:54 | מאת: יעל

שלום, לאחרונה עברתי בדיקת דם וגיליתי שרמת השומנים בדם די גבוהה. אני רק בת 20 ולא סובלת מעודף משקל(להפך-תת משקל) אך בגלל שיש לי רקע משפחתי בנושא, התחלתי דיאטה קפדנית. רציתי לשאול כמה לחם לבן הוא גורם משמעותי ביצירת שומנים בדם? אני אופה המון - גם לחמים רק מקמח לבן וגם משילוב של קמח לבן ומלא, ורציתי לדעת אם עליי להתנזר לחלוטין ולעבור רק לחיטה מלאה או שאין קשר בין הדברים? תודה רבה, יעל

17/10/2012 | 10:51 | מאת:

שלום רב יעל פחמימות לבנות ולחם לבן אכן תורם ביצירת טריגליצרידים וכולסטרול בדם. אני ממליצה לך להמעיט באכילת קמח לבן ולהרבות באכילת דגנים מלאים. דגנים מלאים מתפרקים לעט יותר בגוף ולא מעלים את רמות הסוכר בתצורה דרסתית, כמו כן הם בעלי ערך תזונתי,ויטמינים,מינרלים . ניתן לעשות לחם מעורב או לחם דגנים ולהוסיף לו אגוזים,זיתים,עגבניות,שומשום או כל דבר אחר שמוצא חן בעייניך, כך יהיה לך טעים יותר והלחם יהיה הרבה יותר בריא עבורך ועשיר מבחינה קלורית (כך לא תורידי במשקל וגם תשארי בריאה ). לגבי התנזרות - אני ממליצה לך להעדיף קמח מלא ודגנים מלאים עד כמה שאפשר . ומידי פעם אם ממש מתחשק לך אפשרי לאכול פרוסה או 2 של חיטה לבנה .כמובן שכמה שפחות חיטה לבנה טוב יותר עבורך . במידה ועשית שינוי תזונתי מקיף ועדיין השומנים גבוהים מהרגיל ניתן להעזר בתוסף תזונה שנקרא ליטרופ - תוסף טבעי שעוזר באיזון שומנים בדם ומנקה כלי דם - 2 ביום אחרי המזון. בברכה קריסטינה יעקובלב