כולסטרול

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

23/08/2012 | 18:38 | מאת: מיקה

שלום, שלום, אני בת 30, בריאה בד"כ. בדיקת פרופיל שומנים בדם העלתה כך: כולסטרול כללי - 225 טריגליצרידים - 130 LDL - 130 HDL - 70 האם הרמה של הכולסטרול הרע בעייתית או שהיא מתאזנת נוכח הערך הגבוה יחסית של הכולסטרול הטוב? האם עלי לנקוט בצעדים כלשהם? תודה

27/08/2012 | 09:58 | מאת:

שלום רב מיקה הטריגליצרידים שלך תקינים אך עם נטיה לגבול העליון, במקרה כזה עדיף להמיר את הפחמימות הפשוטות במלאות ולפחית הצריכת סוכר . כמו כן להשתדל לאכול אוכל המכיל פחות שומן בפרט שומן רווי. התזונה המומלצת היא :קטניות,דגי ים צפוני,דגנים מלאים,סיבים תזונתיים,ירקות ופירות עם הקליפה ,בשר רזה,אגוזים. לגבי הכולסטרול הרע - גם הוא על הגבול העליון אך הכולסטרול הטוב מגן מפניו כיוון שהרמה שלו מצויינת ,והיחס בינהם הוא טוב. לסיכום הרמות של השומנים בדם תקינות אך נוטות לגבול העליון. אני ממליצה לך על שינוי תזונתי -הוא יסייע לך לאיזון ערכי השומנים בדם. ניתן לשלב אומגה 950 כדי לעזור באיזון מהיר יותר,1 ביום לאחר המזון למשך 3 חודשים ולבצע בדיקות דם חוזרות. בברכה קריסטינה יעקובלב