תוסף קריאטין

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

12/08/2012 | 20:24 | מאת: דני

שלום,אני מתאמן בחדר כושר, אנארובי ורציתי לדעת האם כדאי לי לקחת קריאטין כתוסף מכיוון ששמעתי על יתרונותיו הרבים. בתנאי שאני לוקח אותו נכון אם כמות המים המספיקה יש סיכוי לסכנה מסוימת לגוף?

13/08/2012 | 10:03 | מאת:

שלום רב דני קצת רקע: קראטין היא תרכובת אורגנית שמיוצרת בגוף באופן טבעי. הקראטין מסונתז בגוף בכבד, בכליה ובלבלב. 95% מכמות הקראטין הכוללת בגוף מצויה בשרירי השלד. יתרת הקראטין - כ-5% - מצויה בלב, במוח ובאשכים. נוסף על סנתוזו על-ידי הגוף ניתן לקבל קראטין גם באמצעות התזונה(לא כמויות גדולות). קראטין מונוהידראט היא הצורה היחידה הגורמת לעלייה בכוח השריר ובנוסף על תפקידו בשרירי השלד קראטין חשוב גם לתפקודו של שריר הלב. יתרונות התוסף: 1.הגדלת כמות אנרגיה זמינה. 2.עיכוב הפרשת חומצת חלב במאמץ. 3.תרומה להתאוששות מהירה של השריר 4.הגברת כוח-חלה עליה בבנית חלבוני השריר המוצר מתאים במיוחד ל: פיתוח גוף-פיתוח שריר,פעילות קצרה ועצימה. המוצר מומלץ לאנשים המתאמנים בחדר כושר באופן קבוע ורוצים לפתח שריר.אם אתה אדם בריא ומעוניין בפיתוח שריר אני בהחלט ממליצה לך על תוסף זה . התוסף הכי איכותי הוא:קראטין מונוהידראט http://www.supherb.co.il/%D7%A7%D7%A8%D7%90%D7%98%D7%99%D7% 9F_1000?d=0&sng=1 לגבי שתיית מים עם התוסף: היה נהוג להאמין שקרטין סופח מים לשריר ויכול לגרום להתייבשות אם לא שותים הרבה. זהו מיתוס שהופרך ולכן אין צורך לדאוג לגבי התייבשות . בכל מקרה אני ממליצה לך לשתות 8-10 כוסות מים ביום לפחות, כיוון שאתה מתאמן ומאבד מים בזיעה, במיוחד בחודשי הקיץ החמים. לגבי הנטילה של הקראטין:השילוב האולטימטיבי הוא:קראטין+חלבון+פחמימה. מחקרים מראים כי 100 גרם פחמימה עוזרת לספיגה של הקראטין או 50%חלבון+50% פחמימה +קראטין -זה השילוב המולץ. ישנם כמה שיטות נטילת התוסף . אני ממליצה על שיטה שבה לוקחים 3 גרם קראטין שעה לפני האימון ו-2 גרם קראטין לאחר האימון בשיטה זו ניתן לצרוך את הקראטין לאורך מספר חודשים ללא שום בעיה. אתה יכול להיוועץ במאמן הכושר כדי שיתאים לך מינון אישי לפי האימון שלך. בברכה קריסטינה יעקובלב

13/08/2012 | 15:12 | מאת: דני

מאיזה גיל אפשר לקחת את הקריאטין? כי אני בן 14 ואני רוצה להשתפר בביצועים שלי.