כולסטרול גבוה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

02/08/2012 | 15:42 | מאת: סאלי

שלום , שמי סאלי אני בת 25, שוקלת 52 קילו ואוכלת בריא- אבל הכולסטרול ממשיך לעלות . מזה כמה שנים הכולסטרול שלי גבוה מאוד ולאחרונה הגיעה ל 260. אני מתקשה לבלוע כדורים ולכן אני חייבת לכטוש את הכדור או לפתוח קפסולה . מה יהיה הטיפול הכי מתאים והכי יעיל בשבילי ? תודה רבה על העזרה !

05/08/2012 | 09:17 | מאת:

שלום רב סאלי הסיבות לעליית כולסטרול יכולות להיות מגוונות :תורשה,מתח ולחץ רב,מחלות כרוניות,תרופות מרשם מסוימות(למשל גלולות למניעת הריון),העדר פעילות גופנית ועוד... לגבי ערכי הכולסטרול מומלץ להתייחס לכל פרמטר בנפרד, במידה וה - HDL שלך גבוה וזו הסיבה לערכי כולסטרול גבוהים המצב תקין ,במידה וה -LDL שלך גבוה מצב זה לא תקין ומצריך טיפול. בדקי אם אחת הסיבות לעליית כולסטרול שכתבתי לך יכולה להיות הסיבה שלך . ההמלצה שלי היא:לאזן את עבודת הכבד על ידי - 2 תוספים : ניאצין 200 NFN - 2 ביום אחרי המזון . קומפלקס פיטוסטרולים שיעבוד על הכולסטרול מהמזון - 2X2 אחרי המזון.(אלא כמוסות שניתן לפתוח וצרוך את התכולה ). עם לקיחת התוספים אני ממליצה לך במשך חודש לשמור על תזונה המקדמת ניקוי כבד: להמנע מ:קמח לבן,סוכר לבן ,בשר שמן,אוכל מעובד ומתועש,ממתקים לאכול:דגנים מלאים,קטניות,ירקות ופירות חיים,נבטים,מיצי ירקות. מים חשוב מאד לפחות 8 כוסות ואף יותר. במידה ואת לא עושה פעילות גופנית מאד מומלץ להתחיל, 4 פעמים בשבוע שעה ביום . ברכת בריאות שלמה קריסטינה יעקובלב

05/08/2012 | 10:08 | מאת: סאלי