גיל 15

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

23/07/2012 | 21:07 | מאת: ליבי

שלום, היום גיליתי שיש לי כולסטרול גבוה מהממוצע (207) אני בת 15 , שוקלת 38 ובגובה 1.54- כך שאני לא סובלת מעודף משקל אשמח לדעת ממה זה נובע ומה אוכל לעשות כדי להוריד את הכולסטרול תודה רבה!

24/07/2012 | 13:00 | מאת:

שלום רב ראשית כל לא כל כולסטרול הוא רע. כולסטרול הוא חומר שומני המצוי בזרם הדם ובכל תאי הגוף וייצורו מתבצע בעיקר בכבד.חשוב לציין שהכולסטרול כשלעצמו איננו מזיק. הכולסטרול הוא מולקולה שומנית הנחוצה לתהליכי חיים. למעשה, הוא אחד מבין החומרים הרבים הנוצרים על ידי הגוף, ומשמשים לבריאותנו. עם זאת, רמות גבוהות של כולסטרול מסוכנות. במקרה שלך חייבים להתייחס לכל מדד בנפרד. צריך לבדוק HDL ו - LDL . יכול להיות מצב שבו הכולסטרול הטוב שלך גבוה והרע תקין,זהו מצב מצויין. במידה והכולסטרול הרע שלך גבוה מהנורמה מומלץ לעשות שינויים תזונתיים ולהתחיל לעסוק בפעילות גופנית הדגשים תזונתיים :להרבות באכילת מזונות עשירים בסיבים תזונתיים(לחם מלא,אורז מלא,שיבולת שועל,פירות וירקות עם קליפה).מומלץ להעשיר את התזונה בדגי ים צפוני(סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט)+זרעי פשתן ואגוזי מלך. מומלץ להמעיט באכילת מזונות מעובדים המכילים שומנים רווים,סוכר פשוט פחמימה ריקה.חטיפים וממתקים. בברכה קריסטינה יעקובלב נטורופתית סיבות לכולסטרול גבוה:

24/07/2012 | 13:25 | מאת: קריסטינה

המשך לסיבות לכולסטרול גבוה : תורשה תזונה לא נכונה מתח ולחץ ועישון מחלות כרוניות תרופות מרשם מסויימות העדר פעילות גופנית . ועוד .

01/08/2012 | 04:11 | מאת: ליבי

תודה רבה קריסטינה , אקח לתשומת ליבי את תשובתך. מכיוון שאמרת שיש להתייחס לכל מדד בנפרד , אלו הנתונים . HDL - 73 LDL - 117.9 שוב תודה רבה, והמשך יום טוב