כולסטרול גבוה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

12/07/2012 | 23:19 | מאת: נילי

אני בן 55 בבדיקות דם שגרתיות קיבלתי: כולסטרול כללי - 208.3 כולסטרול טוב - 36 כולסטרול רע - 135 טריגליצירידים - 185.3 רופא המשפחה אומר שערכים אלו תקינים ואין צורך בתרופות או בשינוי תזונתי. אולם לפי מה שידוע לי ערך מעל 200 נחשב גבוה. היחס בין הכולסטרול הכללי לטוב 5.7 ובין הרע לטוב 3.75 אשר לפי הפורום נחשבים גבוהים. מה דעתך?? האם עלי להיות מודאג? האם מספיק להתחיל לקחת אומגה 3 או כדאי להוסיף תוספים אחרים?

16/07/2012 | 10:37 | מאת:

שלום רב הכולסטרול הרע גבוה במקצת - 135(מומלץ שיהיה סביבות 100). והכולסטרול הטוב נמוך - 36(בגברים רצוי שיהיה 60). הטריגליצרידים גבוהים במקצת -185.3(רצוי סביבות 150). והיחסים בין סוגי הכולסטרול לא תקינים . כל המדדים של השומנים נוטים כלפי מעלה והכולסטרול הטוב כלפי מטה.בהתחשב בכל הפרמטרים הללו כולל הגיל יש לך יותר סיכון למחלות לב וכלי דם. הבדיקות שלך גבוליות עם נטיה כלפי מעלה,אם לא תשנה את אורח חייך השומנים בדם ימשיכו להעלות, ולכן מה שאני ממליצה לך קודם כל לעשות שינוי תזונתי:להוסיף סיבים תזונתיים,דגי ים צפוני,פירות,ירקות,קטניות . לצמצם קמח וסוכר לבן,אוכל מטוגן שומני ומתועש. לאמץ פעילות גופנית לפחות 4 פעמים בשבוע למשך שעה . אני ממליצה לך לקחת 2 תוספי תזונה בכדי לאזן את השומנים באופן טבעי : אומגה 3 -950 1 ביום עם המזון -להעלאת הכולסטרול הטוב והורדת טריגליצרידים. קומפלקס פיטוסטרולים -2 פעמיים ביום עם המזון . להורדת השומנים שאנו צורכים מהמזון. ברכת בריאות שלמה קריסטינה יעקובלב נטורופתית