Q10 וקרישת דם

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

04/07/2012 | 20:25 | מאת: גיא

כשאני קורא באינטרנט על הנושא אני נתקל בדעות מנוגדות והפוכות לגמרי: אחד כותב שקיו10 מגביר קרישה ואילו השני כותב שקיו 10 מפחית קרישה. זה יכול להיות מצחיק אם הנושא לא היה כ"כ רציני. מה דעת המומחים של הפורום בנושא הנ"ל?-ולמה זה קורה (הדעות ההפוכות)?

08/07/2012 | 10:24 | מאת:

שלום רב כמה מילים על קיו 10: מתאים לטיפול ולמניעת מחלות לב וכלי דם, הפרעות בקצב הלב, יתר-לחץ דם ולסובלים מטיניטוס. כמו כן, הוא מחזק את האון-המיני, מגביר את פוריות הגבר ומשפר ביצועים ספורטיביים. תוספת של קו אנזים Q10 חשובה במיוחד לנוטלים תרופות ממשפחת הסטטינים להורדת כולסטרול משום שתרופות אלו פוגעות בייצורו ומפחיתות את רמתו בגוף . קיו 10 הוא רכיב מדלל דם עדין. איך בדיוק? Q10 מעכב אגרגציה( צימוד) של טסיות הדם ( שמתפקידם לגרום לקרישת הדם) ומפחית את חומר הקרישה פיברונקטין וכך מונע מצבים של טרומבוזות ( קרישי דם). כן הראו שלקיו 10 השפעה על רצפטור ויטרונקטין בממברנת טסיות הדם להפחתת ביטוי הרצפטור ( שגם הוא מפקח על קרישת הדם). ישנו מנגון נוסף של קיו 10 :במינון מאד גבוה ובנטילת וורפרין(קומדין)הוא מחליף את הויטמין K במסלול הקרישה ליצירת פרוטרומבין ( חומר בתהליך הקרישה) לקוי וכך משפיע על קרישת הדם( למעשה מונע את קרישת הדם). אני מסתמכת על מידע מחקרי שהוכח. אינני יודעת על מה מסתמכים מקורות אחרים באינטרנט ולכן אני לא יכולה לענות מדוע כותבים שקיו 10 מקריש דם. בברכה קריסטינה יעקובלב נטורופתית