סוכר חום
דיון מתוך פורום כולסטרול ותוספי תזונה
שלום, רציתי לדעת האם סוכר חום עדיף על סוכר לבן בהכרח? האם ההבדל הוא משמעותי? כמו כן האם ישנה בעיה לחולי סכרת להשתמש בו? תודה.
שלום רב הסוכר החום בסך הכול עובר תהליך זיקוק אחד פחות מהסוכר הלבן, מה שמשאיר בו קצת מהסיבים, המינרלים והוויטמינים שיש בקנה הסוכר,כמו כן יש הבדל מבחינה קלורית -הסוכר החום מכיל 10 קלוריות פחות ל 100 גרם מאשר הסוכר הלבן, לכן ההבדל הוא לא משמעותי וההשפעה שלו על הגוף דומה מאד לסוכר לבן. צריכה גבוהה של סוכר זה תגרום לכל התופעות הלא רצויות שהסוכר הלבן גורם כגון: השמנה,סכרת,פגיעה בשיניים ועוד.... חולי הסכרת צריכים להתייחס לסוכר החום כמו ללבן ולהזהר בכמויות הצריכה. ישנם תחליפים אחרים לסוכר כגון:סטיביה,דבש אורגאני גולמי, סילאן(סירופ תמרים),ועוד... יש לזכור שגם תחליפים אלא מכילים קלוריות ומשפיעים על עליית סוכר בדם(חוץ מסטיביה). בברכה קריסטינה יעקובלב נטורופתית