בדיקת כולסטרול

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

07/06/2012 | 16:09 | מאת: אור

שלום אני בן 23,ביצעתי בדיקת כולסטרול השבוע ואלו התוצאות: cholesterol-229 triglycerides-88 cholesterol HDL-39 cholesterol LDL calc-173 NON -HDL_CHOLESTEROL -190 אני מבין שהתוצאות חורגות מהנורמה,עד כמה המצב בעייתי? ומה המלצתך לגבי ההמשך?

10/06/2012 | 10:57 | מאת:

שלום רב אור אכן הכולסטרול הרע(LDL) שלך קצת גבוה מהנורמה והכולסטרול הטוב (HDL)נמוך במקצת. ולכן היחסים בין סוגי הכולסטרול לא מאוזנים . מצב זה יכול לגרום לחימצון ושקיעה של הכולסטרול הרע בכלי דם,ובהמשך להוביל למחלות לב וכלי דם ולכן מומלץ להוריד את הכולסטרול הרע ולהעלות את הטוב ראשית כל אני ממליצה להתחיל לשמור על תזונה נכונה,בגלל שאתה בגיל צעיר יחסית אני חושדת שהסיבה העיקרית לעליה בכולסטרול היא התזונה. ממליצה לך לאכול כמה שיותר ירקות ופירות,דגנים מלאים,דגי ים צפוני,פחות מזון מעובד -חטיפים,ממתקים, עוגות,סוכר לבן פחות אוכל בחוץ ויותר אוכל מבושל. להתחיל לעשות יותר פעילות גופנית (במידה ואתה לא עושה):הליכה,ריצה,שחיה,או כל פעילות אחרת . ממליצה בחום על תוסף תזונה שנקרא - ניאצין NFN 2 ביום למשך חודשיים ולעשות בדיקת דם חוזרת . התוסף מסייע בהורדת הכולסטרול הרע והעלאת הכולסטרול הטוב. מאחלת בריאות שלמה קריסטינה יעקובלב