תוספי תזונה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

27/05/2012 | 12:38 | מאת: משה

מה עדיף למי שנוטל B12 ? עם חומצה פולית או ללא חומצה פולית? תודה על תשובתכם. משה

28/05/2012 | 09:29 | מאת:

שלום רב משה ראשית כל ישנם מקרים ספציפיים בהם מומלץ לקחת B12 יחד עם חומצה פולית והם:אנשים עם הסטוריה של מחלת לב,אנשים עם רקע של אנמיה,מניעת רמות גבוהות של הומוציסטאין(מטבוליט רעיל הנוצר בעקבות רמה ירודה של ויטמיני -B12,B6,וחומצה פולית),אנמיה עקב חוסר B12,צמחונים ואנשים מעל גיל 50 בקבוצת סיכון לפתח חסר,הריון ועוד... אם הינך עונה על אחד מהקרטריונים הללו אז כן בהחלט מומלץ לקחת אותם יחד. אם אתה אדם בריא ורמת החומצה הפולית בדם תקינה אז אפשר לקחת את ה - B12 לבד. בכל מקרה מומלץ לעשות בדיקת דם ולראות מה רמת חומצה הפולית כדי לקבוע באופן חד משמעי אם אתה זקוק לתוסף זה . דבר נוסף שאני רוצה לציין הוא שמומלץ מדי פעם להוסיף תוספת של B קומפלקס כדי להשלים את כל משפחת ויטמיני ה B כיוון שמתן אחד ממשפחה זו לזמן ארוך יכול לדלדל את המאגרים של שאר ויטמיני B. בברכה קריסטינה יעקובלב נטורופתית