כולסטרול גובה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

19/04/2012 | 10:14 | מאת: דנה

שלום, אני בת 33 משקל 86 גובה 1.51. מזה כ-7 שנים שגיליתי לראשונה שיש לי ערכים גבוהים של כולסטרול. אני לא מטופלת בתרופות. ורציתי לדעת אם אני צריכה בערכים שיש לי. LDL - 181 HDL - 39.6 Non-HDL Cholesterol - 207 Cholesterol - 247 Triglycerides - 129 והערכים אותו דבר במשך 7 שנים - פלוס מינוס. אימי סובלת מכולסטרול גבוה, אבי סובל מסכרת מגיל 36. האם רצוי ליטול תרופה להורדת הכולסטרול בערכים הנוכחיים? ובנוסף מה ניתן לקחת לעזור להוריד באופן טבעי? והאם זה על בסיסי יום יומי? כמה פעמים ביום וכד'.

19/04/2012 | 12:33 | מאת:

שלום רב דנה לגבי ערכי הכולסטרול והטריגליצרידים: הכולסטרול הרע צריך להיות סביבות ה-100 (אצלך 181), הכולסטרול הטוב צריך להיות גבוה מ 60 (אצלך 39). הטריגליצרידים צרכים להיות נמוכים מ 150 (אצלך 129) כולסטרול כללי צריך להיות נמוך מ 200 (אצלך 247). לגבי היחסים בין סוגי הכולסטרול: היחס בין הכולסטרול הכללי ל-HDL צריך להיות נמוך מ 3.7 (אצלך 6.1) ואת היחס בין LDL ל- HDL שצריך להיות נמוך מ 3 (אצלך 4.5). לסיכום:הכולסטרול הרע אכן גבוה,הכולסטרול הטוב נמוך היחסים בין סוגי הכולסטרול לא תקינים. לפי הפרמטרים הללו לא רק שהכולסטרול הוא גבוה אלא גם שוקע ומתחמצן מהר יותר כיוון שהכולסטרול הטוב נמוך. ההמלצה שלי אלייך קודם כל לשנות אורך חיים,לשנות את תזונתך בכך שתוסיפי סיבים תזונתיים,דגי ים צפוני,פירות,ירקות וקטניות. שנית כל לדעתי את צריכה לרדת במשקל כיוון שלא רק שהכולסטרול גבוה אלא יש לך גורמי סיכון תורשתיים לפתח מחלות לב וסכרת. אם תתמידי בהמלצות אלו אולי לא תצטרכי תרופת מרשם זה עניין של ניסוי ותהיה. כמו כן לגבי תרופות עדיף לשאול את הרופא המטפל האם זו חובה מבחינתו בשלב זה. אני ממליצה לך על 3 תוספים: ניאצין - NFN פעמיים ביום אחרי האוכל. מנקה את הכבד,מוריד כולסטרול רע ומעלה את הטוב. אומגה 3 של 950 פעם עד 2 ביום,אחרי המזון. להגמשת כלי הדם ולמניעת שקיעת הפלאק הטרשתי. ליטרופ:2 ביום אחרי המזון.מנקה את כלי הדם ומוריד רמות כולסטרול. צריך לקחת אותם על בסיס יומיומי ולעשות בדיקות דם לאחר 3 חודשים בכדי לראות בכמה ירדו השומנים,אבל אם את רוצה להגיע לתוצאות אופטימליות חובה לשנות תזונה ואני ממליצה בחום לאמץ סוג כלשהו של פעילות גופנית 3-4 פעמים בשבוע. ברכת בריאות שלמה קריסטינה יעקובלב נטורופתית.

19/04/2012 | 14:28 | מאת: דנה

תודה רבה. האם הדברים שציינת מכוסים במסגרת קופ"ח עם מרשם מרופא? או שזה רק באופן פרטי? ואיפה ניתן להשיג? האם העלויות יקרות?