זרעי פשתן

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

12/04/2012 | 17:46 | מאת: יעקב גבריאל

שלום איילת מבקש לדעת האם באכילת זרעי פשתן שלמים=לא טחונים הם נותנים אומגה מכל מיני סוגים אודה אם תרחיבי בנושא ואם לא הגעתי לפורום הנכון תפני אותי לפורום המתאים יעקב

16/04/2012 | 11:47 | מאת:

שלום רב יעקב אכילת זרעי פשתן לא טחונים אכן תורמת לעשרת הגוף בחומצות שומן מסוג אומגה 3. אבל ישנם אנשים עם בעיות ספיגה למשל אנשים מבוגרים מאד או אנשים עם מחלות מעיים אשר לא מסוגלים לפרק ולספוג את הזרעים ואצלם הם יוצאים שלמים בצואה, דבר זה מצביע על חוסר ניצול של חומצות השומן מהזרעים,לאנשים כאלה חובה לטחון את הזרעים ולאכול אותם כמה שיותר מהר או להקפיא בכדי למנוע את חימצונם. בכל מקרה מומלץ להקפיד ללעוס את הזרעים כדי להבטיח עיכול מקסימלי. כמובן שיש ברירה נוספת והיא:בליעת כפסולה מרוכזת של זרעי פשתן. בברכה קריסטינה יעקובלב נטורופתית