האם תוסף חלבון הוא רע ל-LDL?

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

07/02/2012 | 14:05 | מאת: שרון

שלום, אני בן 35, בדיקת דם גילתה לפני שנה רמות גבוהות על גבול התרופתי של LDL, אני מתאמן בחדר כושר ורוצה להעלות מסה על ידי תוספי חלבון למיניהם, האם זהו רע בהכרח? האם יש מינונים שאני כן יכול לצרוך, או סוגים מיוחדים? תודה.

08/02/2012 | 16:00 | מאת:

שרון שלום רב, אבקות חלבון לא אמורות להעלות את הכולסטרול. הקפד לצרוך עד 30 מ"ג של חלבון. כמו כן, מומלץ לצרוך אבקת חלבון דלת שומן ודלת סוכר. לסולגאר ישנה אבקת חלבון מי גבינה אכותית מאוד, דלת שומ, דלת סוכר ומספקת 20 גרם חלבון במנה. לקריאה נוספת על המוצר: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=188&ArticleID=277&sng=1 הקפד לשמור על תזונה נכונה הכוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. אני ממליצה לך לבצע בדיקה חוזרת ולבדוק את הערכים הנכונים להיום. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, בריאות שלמה, עדי ישראל,