מזון/תיבול חריף כולסטרול ויתר לחץ דם

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

17/01/2012 | 22:46 | מאת: אלון

איילת שלום האם מזון או טיבול חריף מזיק או מועיל במצב של כולסטרול גבוה ויל"ד? 1.אני חובב אריסה/חריסה ואוכל ממנה כפית שטוחה על ארוחה מלאה הכוללת עוף סלט ירקות טריים או מבושלים או כוסמת/אורז שללא מלח הם טפלים אז הרסק החריף מוסיף טעם. 2.במסגרת התעניינותי במזון חריף נתקלתי במאמר המייעץ להמנע מקארי...האומנם? מה לקארי וחריפות או ללחץ דם? תודה

18/01/2012 | 10:42 | מאת:

אלון שלום רב, על פי גישת הרפואה הסינית מזונות חריפים מאוד עלולים לגרום לעלייה בלחץ הדם. יחד עם זאת הגורם התזונתי העיקרי המשפיע על לחץ הדם הוא המלח (נתרן) שיש במזון. תזונה עשירה במלח מביאה לעלייה בלחץ הדם. כמו כן קפאין גם הוא מביא לעלייה בלחץ הדם. לגבי מזונות חריפים וכולסטרול, איני יודעת אם למזונות חריפים כמו אריסה או חזרת ישנה השפעה ישירה על רמת הכולסטרול. ישנם מזונות חריפים שדווקא מסייעים להורדת לחץ הדם וכולסטרול כגון שום וכורכום. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, בריאות שלמה, עדי ישראל