תוסף עם מרשם או טבעי?

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

12/01/2012 | 01:07 | מאת: דנה

שלום, רציתי לדעת אם יש הבדל בין תוסף (ברזל, ח.פולית או כל מולטיוטמין) שמקבלים עם מרשם לכאלו שנמכרים בבתי הטבע? מה עדיף, למשל, פרנטל שהרופא רשם או כזה של אחת החברות? תודה

12/01/2012 | 09:49 | מאת:

דנה שלום רב, ההבדל תלוי בסוג התוסף שרושם לך הרופא. לדוגמה כשמדובר בברזל, לרוב הברזל הניתן במרשם רופא הוא ברזל שעלול לגרום לתופעות לוואי במערכת העיכול, בניגוד לתוסף התזונה של ברזל עדין שאינו גורם לתופעות לוואי כאלו. לגבי מולטי ויטמין, צריך לבדוק את המינונים של הויטמינים והמינרלים בכל מולטי ויטמין וכן את צורות הקשירה של הויטמינים והמינרלים. לדוגמה במולטי ויטמינים של סולגאר יש מינונים עשירים של ויטמינים ומינרלים והקשירה, מקורם טבעי והקשירה שלהם היא קשירה אורגנית שמשפרת את ספיגתם במערכת העיכול. ככך שלסיכום אין תשובה שהיא ממש חד משמעית משום שזה תלוי בסוג התוסף. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, בריאות שלמה, עדי ישראל. לייעוץ נוסף את מוזמנת לפנות לקו ההדרכה של סולגאר וסופהרב בטלפון 1-800-350-333, א-ה, 8:30-17:30