טיטניום דיאוקסיד

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

23/12/2011 | 12:03 | מאת: מירי

שלום רב, בחלק מהתוספים של סולגאר, אלטמן וחברות אחרות משתמשים בטיטניום דיאוקסיד. מה תפקידו בתרכובת? שמעתי שהוא חשוד כמסרטן. מה דעתך? תודה מירי

23/12/2011 | 19:04 | מאת: גיא

מצורפת העתק תשובת איילת בש מיום 5.9.11 : טיטניום די אוקסיד הוא דו תחמוצת הטיטניום, פיגמנט לבן. זהו צבע לבן לא אורגאני אך טבעי שאינו רעיל. משמש בתעשיית התרופות כחלק חשוב ביצור הטבליות ובתעשיית המזון מצוי במזונות כגון:קוטג' מוצרלה,סוכריות,מסטיקים,ממרחי חזרת, ורטבים. בכמויות קטנות, אינו מזיק לבריאות, מותר על ידי הFDA לשימוש ללא צורך באישור, למעט הגבלת כמות. החומר מאושר ע"י משרד הבריאות כציפוי לטבליה, הכמות הנמצאת בטבליה היא במיקרוגרמים קטנים המעורבים יחד עם צלולוז. הטיטניום די-אוקסיד הינו רכיב המאושר לשימוש (food-grade use). השימוש בטיטניום די-אוקסיד נועד להבטיח גוון או צבע קבוע למוצרים אשר צבע הרכיבים הטבעיים שלהם נוטה להשתנות מאצווה לאצווה. והנה גם הקישור המלא: http://www.doctors.co.il/forum-3242/message-15296#message-15296

23/12/2011 | 20:03 | מאת: מירי

האינטרנט מלא במידע, מאמרים ומחקרים מדאיגים שמקשרים את החומר הזה עם סכנה לסרטן... לדוגמה: http://www.google.co.il/#hl=iw&site=&q=titanium+dioxide+risks&oq=titanium+dioxi&aq=9&aqi=g10&aql=&gs_sm=c&gs_upl=2223l22824l0l27667l14l14l0l4l4l0l262l1688l1.6.3l10l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=bc759fe37ccbb22d&biw=1024&bih=570 המידע נמסר מגורמים רשמיים העוסקים בחקר הסרטן לדוגמה: Titanium dioxide has recently been classified by the International Agency for Research on Cancer (IARC) as an IARC Group 2B carcinogen ''possibly carcinogen to humans''. Titanium dioxide accounts for 70% of the total production volume of pigments worldwide. It is widely used to provide whiteness and opacity to products such as paints, plastics, papers, inks, foods, and toothpastes. It is also used in cosmetic and skin care products, and it is present in almost every sunblock, where it helps protect the skin from ultraviolet light.... . . . More information: International Agency for Research on Cancer (IARC): Titanium dioxide (IARC Group 2B), Summary of data reported, Feb. 2006 Health Canada: Hazard-specific issues - substances assessed for carcinogenicity Explanation of the IARC evaluations Baan, R., et al. Carcinogenicity of carbon black, titanium dioxide, and talc. The Lancet Oncology. Vol. 7 (Apr. 2006). P. 295-296

27/12/2011 | 09:48 | מאת:

שלום רב, הממצא בנוגע לטיטניום דיאוקסיד כחשד למסרטן הוא בעבור שאיפה של אבק של טיטניום דיאוקסיד ולא בנטילתו הפומית (דרך הפה). הממצא נמצא בעכברים. לכן הייתה אזהרה בעבור אנשים שעובדים בסביבה עם אבק של טיטניום דיאוקסיד. יחד עם זאת סקירה בבני אדם לא הראתה שטיטניום דיאוקסיד מעלה את הסיכון לסרטן. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, עדי ישראל