באקה אל גרבייה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

14/12/2011 | 11:11 | מאת: לילי

שלום אני בעלת סטומה מזה 6 שנים ויש לי שומנים גבוהים לא אוכלת ביצים ולא גבינה צהובה הרוב זה חזה עוף ובקר

15/12/2011 | 11:41 | מאת:

לילי שלום רב, המקור לכולסטרול נובע הן מייצור עצמי של תאי הכבד המהווה 70% מכמות הכולסטרול בגוף והן כולסטרול שמקורו בתזונה המהווה 30% מכמות הכולסטרול. אחד מהגורמים המרכזיים לרמות כולסטרול גבוהות הוא הגורם התורשתי שבו יש לגוף נטייה לייצור עודף של כולסטרול .ייתכן ולך יש נטייה גנטית –משפחתית לכולסטרול גבוה . לרמה גבוהה של כולסטרול יש גורמים נוספים שונים כגון : תזונה לקויה העתירה בשומנים רוויים ופחמימות מעובדות, מתח נפשי, היעדר פעילות גופנית, נטילת תרופות ועוד. האם יש גורם תורשתי לכולסטרול גבוה אצלך במשפחה (לאחד ההורים)? אני בהחלט ממליצה לך לנקוט בתזונה נכונה ופעילות גופנית במידה וניתן, על מנת לאזן את רמת הכולסטרול ובמידת הצורך להיעזר בתוספי תזונה מתאימים. תזונה המסייעת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו כבד, כליות, טחול או לב. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. האם את נוטלת תרופות כלשהן? ישנם תוספים שמסייעים בהורדת הכולסטרול. לקריאה נוספת בנושא: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=303 אשמח לעזור בהמשך, בריאות שלמה, עדי ישראל